Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ποιο είναι το κίνητρο;

Γράφει η Ιωάννα Τσώνου (Φοιτήτρια Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου):

Γεννήθηκα και κατοικώ στη Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, και οι ρίζες μου είναι Μικρασιάτικες. 

Αποφάσισα να είμαι στο πλευρό του Γιώργου Αράπογλου γιατί πιστεύω ότι οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας αξίζουν ένα καλύτερο αύριο. 

Κουράστηκα να ακούω «ξύλινα» λόγια χωρίς να βλέπω το σπουδαιότερο, έργα – να ακούω υποσχέσεις χωρίς να γίνονται πράξεις. Θέλω να δω την πόλη μας καθαρή, το άλσος να ξαναγίνεται το διαμαντένιο μας στολίδι και φυσικά να λειτουργεί ξανά το 1ο Δημοτικό Σχολείο – «Σπαθάρη», που για μένα είναι «σταθμός», αφού από εκεί έχουν περάσει και τελειώσει γενιές και γενιές μαθητών. 

Υπάρχουν και αρκετά άλλα προβλήματα που μαζί μπορούμε να τα αναδείξουμε και να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε, αντί να τα «θάβουμε» όπως αρκετές φορές γινόταν μέχρι σήμερα.

Σίγουρα δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά, υπάρχει όμως όρεξη για δουλειά και θέληση για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο για την πόλη μας! Ως φοιτήτρια του τμήματος κοινωνιολογίας, πρόκληση και «βάρος» (υποχρέωση) για μένα, αποτελούν και οι ευπαθείς ομάδες. 

Αυτή θα είναι η προτεραιότητα μου. Μαζί μπορούμε επιτέλους να κάνουμε πράξη το να γνωρίζουν, να ακούν και να δίνουν λύσεις, ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι. 

 Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε καλύτερη την πόλη μας. Αρκεί να το θέλουμε και να το επιδιώξουμε!