Γιώργος Αράπογλου-βιογραφικό

Βιογραφικό του υποψήφιου δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Γιώργου Αράπογλου

O Γιώργος Αράπογλου ολοκλήρωσε το 2ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο της Νέας Φιλαδέλφειας και πέρασε, τη δεκαετία του '80, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας, στη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. 

Από την αρχή των σπουδών του επέλεξε να εργάζεται, όχι μόνο για να μην επιβαρύνει την οικογένειά του, αλλά και για να αποκτήσει πολύτιμη εργασιακή εμπειρία στον «αναδυόμενο», τότε, τομέα της Πληροφορικής. 

Εργάστηκε ως συντάκτης και αρχισυντάκτης περιοδικών για υπολογιστές, ενθέτων Πληροφορικής σε μεγάλες εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας και διετέλεσε μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού Τύπου. Απασχολήθηκε ως προγραμματιστής - αναλυτής και ίδρυσε (μαζί με άλλους νέους έλληνες επιστήμονες, συμφοιτητές και τεχνικούς) μια από τις πρώτες (1986) ελληνικές εταιρείες Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού. Έχει γράψει δύο επιτυχημένα βιβλία για σχετικά θέματα! 

Έχει ολοκληρώσει τον κύκλο επιμόρφωσης «Εφαρμοσμένη Στατιστική για ερευνητές» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τα τελευταία 8 χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο των κοινωνικών, εμπορικών και πολιτικών ερευνών ως ερευνητής και αναλυτής, ενώ έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής της εταιρείας ερευνών Pulse RC. Διαθέτει κοντά 25 χρόνια «ενσήμων», όλα στον ιδιωτικό τομέα! Σήμερα, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επαγγελματιών & Εταιρειών Ερευνών Αγοράς (ESOMAR) και της Βρετανικής Ένωσης Στατιστικής (Royal Statistical Society). 

Ούτε την περίοδο των σπουδών του, ούτε σε καμία άλλη χρονική περίοδο, δεν υπήρξε μέλος ή στέλεχος κάποιου κόμματος. Παρ΄ όλα αυτά, το ενδιαφέρον του για τα κοινά και για την τοπική πολιτική σκηνή ήταν πάντα υπαρκτό και ενεργό

Συνέχισε να κατοικεί - μέχρι και σήμερα - στην πόλη μας και διάλεξε το δήμο μας ως έδρα των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων. Μεγάλωσε, ζει και δουλεύει εδώ! Ούτε κάποια προσωπική φιλοδοξία αποτέλεσε το κυρίαρχο κίνητρο για την «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία», ούτε κάποιος τοπικός παράγοντας βρίσκεται από πίσω, ούτε σε κάποια τοπική πολιτική «οικογένεια» ανήκει, ούτε η προσπάθεια αυτή «γεννήθηκε» μέσα σε κάποιο κόμμα! 

Ξεκίνησε μέσα από συναντήσεις και συζητήσεις (πολλών) φίλων - συνδημοτών και από την ανησυχία τους για θέματα και προβλήματα του δήμου μας. Η πρώτη ευρεία σύσκεψη μελών και υποστηρικτών της «Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας» - την οποία, από το ξεκίνημά της υποστήριξαν ενυπόγραφα περισσότεροι από 100 συμπολίτες μας - πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου. 

Εκεί τέθηκαν σε ψηφοφορία και εγκρίθηκαν ομόφωνα οι προτάσεις να μετεξελιχθεί σε δημοτική παράταξη και να τεθεί επικεφαλής της, ο Γιώργος Αράπογλου

Έτσι γεννήθηκε το «νεο», η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας