Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Σκέψεις και λύσεις

Γράφει ο Χάρης Τσούλας 

Όπως όλοι γνωρίζουμε η περιοχή μας αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων. Θα αναφέρω τρία από τα πιο σημαντικά καθώς και κάποιες λύσεις για αυτά. 

α. Λόγω οικονομικής ύφεσης η τοπική αγορά έχει υποστεί ζημιά. Πολλά εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει ενώ αυτά που ανθούν είναι μόνο τα μαγαζιά εστίασης. Συνεπακόλουθο αυτού, η σημαντική ανεργία στην περιοχή. 

Σε επίπεδο επίλυσης το γήπεδο της ΑΕΚ αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση ως αναπτυξιακό έργο τόσο με τις προσωρινές όσο και με τις μόνιμες θέσεις εργασίας και να τονώσει την αγορά της πόλης. 

β. Άλσος, Κένταυρος, Λίμνη, Ηρώδειο: Σημεία αναφοράς της πόλης για πολλά χρόνια και πηγή εσόδων. Σήμερα, σε άθλια κατάσταση ή και κλειστά. Η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει πρέπει να έχει τη βούληση να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για την ανάπλαση και την αναγέννηση των παραπάνω χώρων ώστε να αποτελέσουν ξανά πόλο έλξης για τους Φιλαδελφειώτες, τους Χαλκηδονιώτες και τους Αθηναίους εν γένει. 

 γ. Πρωτομαγιάτικο πανηγύρι: Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της πόλης. Υποβαθμισμένο όμως… Εδώ μπορούμε να το βελτιώσουμε ποιοτικά θεσπίζοντας σταθερούς κανόνες για εμπόρους και μικροπωλητές (τοποθέτηση εμπορευμάτων, καθαριότητα) και αναβαθμίζοντας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που το συνοδεύουν. Τα παραπάνω αποτελούν κάποιες απλές σκέψεις για λύσεις σε σημαντικά ζητήματα – προβλήματα που χρονίζουν στη γειτονιά μας.