Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Με το "νέο"

Γράφει ο Γιάννης Κατωπόδης 

Κατοικώ εδώ και 15 έτη στα Φιλαδέλφεια, εργάζομαι στο Υπουργείο Παιδείας σαν Πληροφορικός, είμαι πατέρας 3 αγοριών και είμαι ενεργός πολίτης (πάντα και μόνο εθελοντικά) στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας (του οποίου διατέλεσα και πρόεδρος) , του 1ου Γυμνασίου, στην ΈνωσηΣυλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας (της οποίας διετέλεσα και πρώτος της πρόεδρος, τη διετία 2011-2013 και τωρινός της αντιπρόεδρος), μέλος της επιτροπής διαβούλευσης του δήμου, μέλος του αθλητικού σωματείου «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» κ.α. , αλλά και έχω αρθρογραφήσει στο τοπικό τύπο για θέματα παιδείας και αθλητισμού. 

Παρότι πολλές φορές στο παρελθόν, λόγω κυρίως της δράσης μου, είχα δεχθεί τιμητικές προσκλήσεις από όλους σχεδόν τους υποψηφίους δημάρχους να συμμετάσχω στο συνδυασμό τους σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, δεν είχα αποδεχθεί. Αυτή τη φορά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Γιώργου του Αράπογλου και του συνδυασμού του «νέο»,Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, για τους εξής λόγους: Από τη γνωριμία μου μαζί του: Πρόκειται για ένα νέο μορφωμένο και αξιοπρεπή άνθρωπο, που ταιριάζουν τα «χνώτα» μας. Έχουμε συναφείς σπουδές και ενδιαφέροντα και παράλληλες διοικητικές εμπειρίες (αυτός στον ιδιωτικό, εγώ στο δημόσιο τομέα). 

Αγαπάμε την έρευνα και απορρίπτουμε τα «θέσφατα». Δουλεύουμε με μέθοδο και σύστημα βάζοντας στόχους και μετρώντας δείκτες, αναπροσαρμόζοντας τους στόχους όταν χρειάζεται. Αυτό θέλουμε να το μεταφέρουμε στη Διοίκηση του δήμου μας. Από τους ανθρώπους του συνδυασμού του: Ειλικρινά έχω εντυπωσιαστεί από την ποιότητα και τη διάθεση προσφοράς των ανθρώπων του συνδυασμού μας. Οι περισσότεροι είναι νέοι άνθρωποι που έχουν αγκαλιάσει με θέρμη αυτή τη προσπάθεια και εργάζονται καθημερινά και ομαδικά με την καθοδήγηση του Γιώργου, για να ετοιμάσουν προτάσεις που μπορούν να τεκμηριώσουν λύσεις για την καθημερινότητα του Δημότη. Υπάρχουν και οι παλαιότεροι που μας μεταλαμπαδεύουν την πείρα τους και μας προστατεύουν από τις κακοτοπιές. 

Η σύνθεση παλιού και νέου εκτιμώ ότι είναι η ιδανική λειτουργικά. Από τον τρόπο λήψης των αποφάσεων: Δημοκρατία (ίσως και άμεση)!!!. Αυτό μου έκανε την μεγαλύτερη και θετικότερη εντύπωση, γιατί το είχα κάνει και εγώ όταν είχα αναλάβει για πρώτη φορά πρόεδρος στο «Σπαθάρη» (1ο Δημοτικό Σχολείο). Έδωσα ερωτηματολόγια σε όλους τους γονείς και ζήτησα να καταγράψουν τις ανάγκες τους. Αυτό έκανε και ο Γιώργος με τους δημότες. Όσο και αν φαίνεται απλό, συνήθως γίνεται το αντίθετο. Ο Αρχηγός εισηγείται και οι υποψήφιοι απλώς χειροκροτούν. Σε όλες τις συνεδριάσεις που έλαβα μέρος, πριν αποφασιστεί κάτι, όλοι δουλεύουν ομαδικά, συνδιαλέγονται, εισηγούνται και αποφασίζουμε δημοκρατικά. 

Ελπίζω να δουλέψει έτσι και αν εκλεγεί δήμαρχος με τη ψήφο σας. Από την ανοιχτή πρόσκληση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας: Ένα κείμενο που με εκφράζει ιδεολογικά αλλά αν δεν συνδυάζονταν με το πρόσωπο και το συνδυασμό του Γιώργου πιθανώς απλά να το ξεπέρναγα. Από τις ανάγκες του Δήμου μας:Κακά τα ψέματα. Η ατυχία που χτύπησε την οικογένεια Αποστολάκη αποδείχθηκε οπισθοδρόμηση και για το Δήμο μας η οποία σε συνδυασμό με τη κρίση τα μνημόνια, μας έφεραν πολλά χρόνια πίσω. Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να αφήνουμε τα πράγματα στη τύχη τους. 

Καλώ όλες τις ζωντανές δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης μας να συνδράμουν σε αυτή τη προσπάθεια βάζοντας ο καθένας από ένα μικρό λιθαράκι. Ό,τι μπορεί να προσφέρει είναι πολύτιμο για όλους μας αλλά και για τον ίδιο.