Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Πρόγραμμα τεκμηριωμένο, ειλικρινές και ρεαλιστικό…

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης 

Τις επόμενες ημέρες, θα παρουσιαστεί στην κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας το πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Ένας προγραμματικός λόγος που προέκυψε μέσα από μία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της πόλης μας διαδικασία. 

Η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων, ο πλουραλισμός, η έλλογη διαφωνία, η ευρεία συμμετοχή, η συνδιαμόρφωση, μας οδήγησαν σε ένα μελετημένο σχέδιο δράσης, απόλυτα τεκμηριωμένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό και πάνω απ’ όλα ειλικρινές. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι όσοι συμμετέχουμε στο «νέο» δεν θα μπούμε στην διαδικασία της πλειοδοσίας, της ανέξοδης υποσχεσεολογίας και των κούφιων «θα» που ήδη ακούγονται από άλλες πλευρές. 

Είμαστε άλλωστε πεπεισμένοι ότι σήμερα ο κόσμος έχει το αισθητήριο και αντιλαμβάνεται πλήρως τις στείρες υπερβολές και τις μεγαλοστομίες. Στο «νέο», γνωρίζουμε επίσης ότι κατά την διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, συνομιλούμε με φίλους, με γείτονες και με συμπολίτες. Με ανθρώπους δηλαδή που θα βρισκόμαστε στα ίδια στέκια και μετά την 18η Μαΐου. Με ότι αυτό συνεπάγεται για όποιον διαθέτει τον απαιτούμενο αυτοσεβασμό… 

Ο «δρόμος» που ακολουθήσαμε, κάποιες στιγμές μπορεί να λοιδορήθηκε από πλευρές συνηθισμένες στο σερβίρισμα έτοιμων λύσεων από τους αρχηγούς-«αυθεντίες». Είμαστε όμως χαρούμενοι διότι μείναμε ανεπηρέαστοι και απόλυτα προσηλωμένοι σε αυτό που επιτάσσει η εποχή μας. Έτσι όλα όσα πρόκειται να αναφέρουμε και να προτείνουμε στη συνοικία «Ειρήνη», στην «Αγία Μαρίνα», στους «Απόμαχους», στη «Νησίδα», στη «Μάδυτο», στο «Μεσαίο και Κάτω Κουκλάκι», σε κάθε πλευρά της πόλης μας, προέκυψαν μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο, είναι βασισμένα στη λογική και πατάνε στην πραγματικότητα. Εμπλουτισμένα με πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες. 

Με απώτερο στόχο την αλλαγή σελίδας και το τέλος «της εποχής της στασιμότητας», για τη πόλη στην οποία ζούμε και αγαπάμε.