Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ερωτήματα του "νέο" στο δημοτικό συμβούλιο

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "νέο - Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία" Γιώργος Αράπογλου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (22/06), έθεσε εκτός ημερησίας τα παρακάτω ερωτήματα:

1η ερώτηση με θέμα: "Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης" 

Στο πρόγραμμά μας συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία Κ.Π.Ε. (Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) στο δήμο μας. Με ενδιαφέρον μάθαμε ότι ο δήμος έχει συμπεριλάβει τη δημιουργία του στις προτεραιότητές του, ενώ έχει επιλέξει σαν έδρα του το εγκαταλειμμένο οίκημα της μετεωρολογικής υπηρεσίας εντός του άλσους για αυτό το σκοπό. 

Επειδή η προθεσμία για τη διαδικασία της δημιουργίας του, προκειμένου να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο και για το σχολικό έτος 2015-16 λήγει στο τέλος του τρέχοντος μηνός (Ιουνίου), θα θέλαμε να ενημερώσετε το δημοτικό συμβούλιο για τη πορεία του έργου και τη δυνατότητα εναλλακτικής έδρας σε περίπτωση που δεν σταθεί δυνατό να αδειοδοτηθεί το πρώην κτίριο της ΕΜΥ. 

Τέλος θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο κτίριο ακολουθεί τις προδιαγραφές που βάζει το Υπουργείο Παιδείας για τα Κ.Π.Α. 

2η ερώτηση με θέμα: "δημοτικό γήπεδο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο" 

Είναι γνωστή η έλλειψη γηπέδου ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο δήμο μας. Στο πρόγραμμά του συνδυασμού μας, συμπεριλαμβανόταν η δημιουργία τέτοιου γηπέδου (π.χ. στη θέση Νησίδα στον εκτός σχεδίου χώρο που ανήκει στον Ο.Σ.Κ. κάτω από το 7ο Δημοτικό σχολείο) ή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο που να μπορεί να δημιουργηθεί μία τέτοια εγκατάσταση. 

Η δημιουργία ενός τέτοιου γηπέδου θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες προπονητηρίου για τις τοπικές ομάδες του Άτταλου και του Χαλκηδονικού ή κ.α. ενδιαφερομένων π.χ (ΑΕΚ, Απόλλων κλπ) και έτσι να φέρει ακόμη και έσοδα στο δήμο μας, από τη διαχείρισή του. 

Ερωτάται ο Δήμαρχος αν θα προχωρήσει σε ενέργειες για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου στην πόλη μας.

3η ερώτηση με θέμα: "κεραίες wifi" στο δήμο μας" 

Πριν κάποια χρόνια (επί της προηγούμενης διοίκησης) είχαν τοποθετηθεί "κεραίες  wifi" σε ορισμένα σημεία της πόλης μας. Αυτές λειτούργησαν για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, και μετά όπως τουλάχιστον εμείς γνωρίζουμε, έπαψαν να χρησιμοποιούνται. 
Επειδή πέραν των άλλων ζούμε στην εποχή των "νέων τεχνολογιών" προτίθεστε να προβείτε σε ενέργειες ώστε αυτό το "δίκτυο κεραιών" να ξαναρχίσει να λειτουργεί;