Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Μένουμε Ελλάδα!

Γράφει ο Παναγιώτης Γαλάνης*

Με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, η ευχή μας «καλό καλοκαίρι» κινδυνεύει να ακουστεί τυπική ή κενή περιεχομένου. Ας τη συνοδεύσουμε λοιπόν, με κάποιες σκέψεις ή προτάσεις, για να βελτιώσουμε τους θερινούς μήνες που ίσως αποδειχθούν οι πιο δύσκολοι των τελευταίων ετών: 

Μένουμε Ελλάδα, στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου! Ελπίζω οι επαγγελματίες του τουρισμού να βοηθήσουν τον εσωτερικό τουρισμό (και τον εαυτό τους…) με καλές τιμές και εκπτώσεις. 

Κοντά στους δικούς μας. Είναι η ιδανική εποχή για να περάσουμε μαζί ή να ξανα-συναντήσουμε φίλους, συγγενείς, τους γονείς μας. Βοηθάει και εκείνους και εμάς. 

Ψωνίζουμε κυρίως Ελληνικά, όχι όμως στα τυφλά. Συγκρίνουμε πάντα ποιότητα, χαρακτηριστικά, προσφορές και ευκαιρίες. Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας. 

Για φαγητό, καφέ, ποτό ή γλυκό… τα καταστήματά μας, είναι πολλά και ασυναγώνιστα! Υπάρχουν όμως αξιόλογες προσπάθειες και σε άλλες κατηγορίες εμπορίου ή υπηρεσιών. Αξίζει να ξεκινάμε την αναζήτηση από τη γειτονιά μας! 

Σκεφτόμαστε όσους μας χρειάζονται. Σε σκληρές περιόδους και σε εποχές κρίσης, συμπολίτες μας που είναι ήδη σε δύσκολη θέση μπορεί να διολισθήσουν σε απελπιστική κατάσταση. Ας έχουμε το νου μας. Οι δομές κοινωνικής υποστήριξης του κράτους, του δήμου ή της εκκλησίας είναι ένας σωστός και «ασφαλής» τρόπος για να βοηθήσουμε.

* Τομ. αγοράς "νέο - Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία", 
Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας