Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Για τη νέα δημοτική αρχή...

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης   

Σε άρθρο μου που είχε δημοσιευθεί τον Νοέμβριο του 2013, είχα γράψει ότι «χαιρετίζω» την υποψηφιότητα Βασιλόπουλου για τον δημαρχιακό θώκο της πόλης μας, παρ’ ότι προσωπικά κινούμαι σε έναν τελείως διαφορετικό ιδεολογικοπολιτικό χώρο και θα βρεθώ για πολλούς λόγους «απέναντι» σε μία τέτοιου είδους υποψηφιότητα.

Το ίδιο θα κάνω και σήμερα. Θα τον συγχαρώ για την εκλογή του, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα προσπαθήσω να λειάνω τις γωνίες…, όπως ίσως επιχειρηθεί από διάφορες πλευρές, ώστε να προσεγγίσω τον νέο «άρχοντα» της πόλης.

Οι λόγοι για αυτό δεν εκπορεύονται από κάποια στείρα αντίληψη αλλά στηρίζονται σε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία όπως ότι:

Θεωρώ ότι όσοι πλέον ζητούν την ψήφο μας δεν πρέπει να ψαρεύουν σε θολά νερά. Είναι υποχρέωσή τους να μας λένε «Α» και να σημαίνει «Α», χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουμε πίσω από τις λέξεις για να ανακαλύψουμε τι εννοούν. Απτό παράδειγμα αυτού; Το σχέδιο για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Α. Βασιλόπουλος δεν κατέθεσε προεκλογικά μία «κρυστάλλινη» θέση για αυτό το ΜΕΙΖΟΝ ζήτημα. Οι συνέπειες αυτής της τακτικής του είναι ορατές σήμερα…

Θεωρώ επίσης ότι η εποχή μας επιτάσσει να μένουμε μακριά από την υποσχεσιολογία και τα πολλά «θα». Γι’αυτό έχω κρατήσει στην κατοχή μου τις προγραμματικές δηλώσεις της «Δύναμης Πολιτών»…, για να δούμε τι απ’ όλα αυτά που έγραφαν… θα υλοποιήσουν.

Μακάρι να γίνουν όλα όσα ανέφεραν προεκλογικά. Από τις πράξεις τους άλλωστε θα κριθούν. Διότι μέχρι σήμερα, μη έχοντας ασκήσει «διοίκηση», βρίσκονταν στην εύκολη θέση να κριτικάρουν τους πάντες… ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ;;;

Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ τ. Ιουνίου (κάντε κλικ στην εικόνα και διαβάστε όλη την εφημερίδα)

http://www.orizontes.gr/publications/OrizEmpist24/