Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

To αυτονόητο...

Giannakaki225x225
Γράφει η Δήμητρα Γιαννακάκη* 

Φθάνει πια όλο αυτό το νεφελώδες τοπίο που ζούμε τόσες μέρες στο δήμο μας!!! Κουραστήκαμε να ζούμε καθημερινά μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας! Συντηρείται ένα κλίμα πόλωσης και φανατισμού, ως προς το «φερόμενο» ως πρόβλημα, για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ.
Ολοι ξέρουμε ότι είναι θέμα τιμής το γήπεδο να ξανακτιστεί στην ιστορική του εδρα στην ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ! Ας γίνουμε ΟΛΟΙ οι δημότες της ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ αρωγοί στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ με τις καλύτερες και πιο σύγχρονες προδιαγραφές και να σταματήσουν όλοι οι άσκοποι και ίσως τεχνητά υποκινούμενοι ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ.  


Πείτε μου ποιός δημότης-πολίτης δεν θέλει να ζήσει ανθρώπινες ώρες μέσα στο ΑΛΣΟΣ, ποιος δημότης της ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ δεν αναπολεί ξέγνοιαστες στιγμές περπατήματος-ποδηλασίας-παιχνιδιού μέσα στο καταπράσινο χώρο του Άλσους! Υπάρχουν άραγε πλέον πολλοί «πνεύμονες» πρασίνου μέσα στην Αθήνα ώστε να μπορούμε να τους χαρούμε ειδικά αυτα τα «πέτρινα» χρόνια της κρίσης;
Ας σταματήσουμε να σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο της ζωής μας παίρνοντας μέρος σε αψιμαχίες αλλά ας προσπαθήσουμε να καταθέσουμε εποικοδομητικές απόψεις για το αύριο της πόλης μας. Ας βάλουμε ως κέντρο του προβληματισμού μας τον άνθρωπο και την καθημερινότητα του και όχι να αναλωνόμαστε σε μικροπολιτικές στείρες και ανάλγητες προσεγγίσεις του διπλού θέματος ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ και ΑΛΣΟΣ. Μόνο με εποικοδομητικό ΔΙΑΛΟΓΟ και ΕΥΣΤΟΧΕΣ – ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ – ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΕΣ απόψεις μπορούμε να καθορίσουμε ένα ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΑΥΡΙΟ στο ΔΗΜΟ μας.
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ κάθε πολίτη όπως ισχυρίζεται και ο JAMES THURBER «Να μην κοιτάμε πίσω μας με οργή, ή μπροστά μας με φόβο αλλά γύρω μας με συναίσθηση».

(Ελεύθερη Επαγγελματίας & Υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με το «νέο»)