Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Το "Κουκλάκι" εκπέμπει SOS

Γράφει ο Γιάννης Μπούνδρης*

Το Μεσαίο Κουκλάκι της Νέας Χαλκηδόνας αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις πιο όμορφες γειτονιές της πόλης μας. Χαρακτηρίζεται από καλή ρυμοτομία, σχετικά ήπια δόμηση με τον περιορισμό της πρασιάς, αρκετούς ανοιχτούς κοινόχρηστους χώρους και μειωμένο κυκλοφοριακό φορτίο, ενώ διαθέτει επίσης σημαντικές υποδομές εκπαίδευσης, αθλητισμού και πολιτισμού. 

Η συγκεκριμένη γειτονιά αποτέλεσε το μεγαλύτερο ίσως «θύμα» της ενοποίησης των πρώην Δήμων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας καθώς όποιος την περπατάει έχει την αίσθηση πως ο χρόνος έχει σταματήσει, με την καθαριότητα να είναι σχεδόν ανύπαρκτη, τις υποδομές, τους χώρους πρασίνου και τις παιδικές χαρές να έχουν αφεθεί στην τύχη τους. 

Ενδεικτικά θα μπορούσε κανείς να αναφέρει: 

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 της οδού Παπαφλέσσα, με κίνδυνο για όσους αθλούνται. 

Την υποφωτισμένη και υποβαθμισμένη παραποτάμια οδό Περισσού, με έντονο αίσθημα ανασφάλειας για όσους τη διαβαίνουν. 

Την πλατεία Χρυσσαλλίδoς με το συντριβάνι, το οποίο αποτελεί πλέον εστία μόλυνσης και έντονης δυσοσμίας. 

Τη διαλυμένη παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Κ. Παλαμά και Κορυτσάς και την εγκατάλειψη των μικρών πάρκων στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα και Μεσσήνης. 

Η κατάσταση η οποία περιγράφεται ασφαλώς δεν εμφανίστηκε χθες, ούτε φυσικά διαφέρει πολύ από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται άλλα τμήματα της πόλης. Η αντιμετώπιση ωστόσο πολλών μικρών προβλημάτων που δεν επιβαρύνουν σημαντικά τα ταμεία του Δήμου, θα μπορούσε να αλλάξει άρδην τη συνολική εικόνα. 

 Αρκεί κάθε αιρετός της Διοίκησης να κάνει το στοιχειώδες: να περπατάει την πόλη, να σημειώνει το παραμικρό πρόβλημα και να επανέρχεται άμεσα και αθόρυβα για την επίλυ-σή του. 

Ειλικρινά, είδατε κανέναν στη Νέα Χαλκηδόνα;

* Τομ. Τεχνικών του συνδυασμού "νέο - Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία"