Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ενόχληση από τον τύπο;

Γράφει ο Χάρης Τσούλας* 

Ως δημότης και ως μέλος της παράταξης «νέο» – «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία» έχω παρακολουθήσει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις έως σήμερα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ άλλων, αυτό που με έχει ξενίσει είναι οι συχνές λεκτικές «επιθέσεις» του δημάρχου Αρ. Βασιλόπουλου και συμβούλων του προς τον επικεφαλής και κάποια στελέχη της παράταξής μας. 

Αν αυτό θεωρείται σύνηθες στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης, αυτό που είναι σίγουρα ανοίκειο είναι οι συχνές αρνητικές αναφορές του κ. Βασιλόπουλου σε το-πικά μέσα μαζικής ενημέρωσης – έντυπα και ηλεκτρονικά – με ειρωνικές πολλές φορές αναφορές ως προς την αξιοπιστία τους, την ανεξαρτησία τους, το πώς διανέμονται, τα ρεπορτάζ ή τα σχόλιά τους. 

Αποκορύφωμα όλων αυτών, η συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου κατά την οποία ο Δήμαρχος της πόλης μας αναφέρθηκε ονομαστικά σε συγκεκριμένο πρόσωπο που τυγχάνει να απασχολείται και σε αθλητικό site. Λες και είναι κολάσιμο κάποιος δημοσιογράφος να εργάζεται για κάποια ιδιωτική ιστοσελίδα (είτε πολιτική είτε αθλητική) ή κάποιο μέσο του τοπικού ή του γενικού Tύπου. 

Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά πως η Δημοκρατία εν έτει 2014 δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι. Το ζητούμενο είναι η ύπαρξη φωνών που ασκούν καλώς εννοούμενη κριτική στο τοπικό πολιτικό έργο και όχι το «χάιδεμα αυτιών». Χωρίς αυτό να συνεπάγεται την ενόχληση των θεσμικών πολιτικών προσώπων στα οποία ασκείται η κριτική αυτή, εφόσον κινείται στα όρια της ευπρέπειας και της ευνομίας. 

Ελπίζω κάποια στιγμή τα παραπάνω να ληφθούν σοβαρά υπόψη και να μην γίνουμε ξανά στο μέλλον μάρτυρες ανάλογων περιστατικών, λεκτικών «επιθέσεων» και επιλεκτικών ειρωνικών αναφορών, κυρίως από πλευράς διοίκησης, σε πρόσωπα και μέσα…  

*Τομ. Παιδείας του συνδυασμού "νέο" - "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία"