Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Της απ' ευθείας ανάθεσης...

Γράφει ο Λευτέρης Πλάτανος*

Η νεοεκλεγείσα διοίκηση του δήμου, ανέλαβε τα καθήκοντά της εδώ και εβδομήντα περίπου ημέρες και τα πρώτα δείγματα γραφής ήδη έχουν φανεί. Θα περίμενε κανείς από νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, άλλο ήθος, άλλη αντίληψη για τα κοινά. Παρ” όλα αυτά «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου». 

Πρώτο ατόπημα ο αποκλεισμός της αντιπολίτευσης από τα νομικά πρόσωπα.

Δεύτερο ατόπημα ακόμα πιο «σοβαρό» (και μη ηθικό;), το «ψάρεμα» μελών της αντιπολίτευσης χωρίς ενημέρωση των παρατάξεων, για να καλύψουν θέσεις στα Νομικά Πρόσωπα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθαν και οι «απ” ευθείας αναθέσεις». 

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει…», 30.000 ευρώ με απ” ευθείας ανάθεση για τρόφιμα. Αμέσως μετά, άλλη μία απ” ευθείας ανάθεση 90.000 ευρώ για καύσιμα, γιατί δεν «πρόκαμαν να κάνουν διαγωνισμούς». Κύριοι της «νεοεκλεγμένης διοίκησης», εσείς άλλα λέγατε προεκλογικά. Πάγια άποψη της «Δύναμης Πολιτών» ήταν ΌΧΙ στις «μελετοκατασκευές» και στις «απ” ευθείας αναθέσεις». Ο επικεφαλής σας και σημερινός δήμαρχος με την ολιγόμηνη παρουσία του ως δημοτικός σύμβουλος, μετά τις απανωτές παραιτήσεις των προκατόχων του δημοτικών συμβούλων (Θ. Μάλλιος, Β. Ματσουκά – Κουμαριανού), στα δημοτικά συμβούλια δεν ψήφιζε τις «απ” ευθείας αναθέσεις» ή τις «μελετοκατασκευές». 

Τι άλλαξε λοιπόν τώρα και ως διοίκηση λέτε ΝΑΙ σε όλα; Μήπως δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν (από τις 26 Μαΐου δεν βρίσκονται στο δημαρχείο για ενημέρωση με δικό τους γραφείο;); Μήπως ισχύει αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι «εν ταύτη τη επαύλη, άλλα μεν λέγουσι, άλλα δε πράττουσιν» (Σ” αυτό το σπίτι άλλα λένε και άλλα κάνουνε); Μήπως δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω και απλώς επινόησαν νέο τρόπο καταπολέμησης των «οργανωμένων συμφερόντων»; 

Ίδωμεν. Παρ” όλα αυτά, Άρη, «αραίες – αραίες», οι απ’ ευθείας αναθέσεις για να μην φαίνονται «πολλαίες»…

* Δημοτικός Σύμβουλος του "νέο", γραμματέας Δ.Σ.