Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Αναγκαιότητα…

Γράφει ο Ρένος Αρβανίτης*

Ως ο ένας από τους εκπροσώπους του συνδυασμού «νέο» - «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία», που συμμετείχαν στην διαδικασία της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων και του παρελκόμενου ελέγχου της εγκυρότητας αυτών, έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι η υποβολή της ένστασης όχι μόνο δεν είναι μία «κίνηση» εντυπωσιασμού ή επικοινωνιακό τέχνασμα κενό περιεχομένου, όπως κάποιοι ίσως θελήσουν να την περιγράψουν, αλλά μία κίνηση αυτοσεβασμού, αλλά και υποχρέωσης προς τους 3.250 συμπολίτες μας που μας στήριξαν με την ψήφο τους. 

Δεν ήταν άλλωστε λίγοι εξ αυτών που δήλωναν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 18ης Μαΐου, ότι η διαφορά αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ολοκληρώθηκε η όλη διαδικασία, όχι μόνο δικαιολογούν την υποβολή ένστασης, αλλά την καθιστούν εν πολλοίς μονόδρομο. 

Πόσω μάλλον όταν ορισμένες από τις περιπτώσεις των ελεγχόμενων ψηφοδελτίων που θεωρήθηκαν - κακώς κατά την προσωπική μου, ταπεινή άποψη - έγκυρα ή άκυρα, ξεπερνούν μία ενδεχόμενη διαφορά αντίληψης ως προς την κρίση αυτών και αποτελούν ίσως «κραυγαλέες» περιπτώσεις! 

Όλα αυτά βέβαια θα κριθούν εν τέλει από τους αρμόδιους. Ολοκληρώνοντας, για να απαντήσουμε και στους «επαγγελματίες αντιδραστικούς -κριτικούς», σεβόμαστε από την πλευρά μας, στον απόλυτο βαθμό, τις εκλογικές διαδικασίες, όπως και την κρίση του λαού της πόλης μας. 

Να είναι επίσης πεπεισμένοι οι πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, ότι ούτε «εκλογολάγνοι» είμαστε, ούτε επιθυμούμε να διεκδικήσουμε κάτι που δεν μας ανήκει. 

Την στιγμή μάλιστα που αναφερόμαστε εν προκειμένω σε μία ιδιαίτερα κοστοβόρα, για όλα τα μέλη μας, διαδικασία. 

Καλώς ή κακώς όμως τα ευρήματα και τα στοιχεία που εντοπίσαμε ήταν τέτοια που κατέστησαν την επιλογή μας ως επιτακτική αναγκαιότητα… 

* Δημοσιογράφος, υπ. τύπου του συνδυασμού "νέο"

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, τ. Σεπτεμβρίου