Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η επόμενη μέρα

Γράφει ο Γιάννης Μπούνδρης 


Ξεκινώντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, αν και πρώτη φορά υποψήφιος και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα ποιοτικό ψηφοδέλτιο όπως αυτό του "νέο". Δεσμεύομαι ηθικά να παραμείνω δίπλα σας την επόμενη μέρα, με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη για όλα όσα συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε και οραματιστήκαμε. 

Ως μέλος μιας παράταξης με μόλις 6 μήνες ζωής θεωρώ ότι το οριακό εκλογικό αποτέλεσμα της 18ης Μαΐου ήταν μία πραγματική επιτυχία. Δώσαμε ένα σπουδαίο αγώνα με ήθος και εντιμότητα, απέναντι σε συνεχείς επιθέσεις, παραμένοντας πολιτικά ανεξάρτητοι, χωρίς τοπικούς παράγοντες του παρελθόντος στην πίσω γραμμή και τελικά διατηρώντας τα χαρακτηριστικά μιας γνήσιας "πρωτοβουλίας" πολιτών για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη πόλη.  

Απέναντι σε κομματικές υποψηφιότητες, ισχυρότατους εκλογικούς μηχανισμούς, εδραιωμένες πελατειακές σχέσεις, εκφράσαμε ένα σημαντικό τμήμα των πολιτών που πίστεψε σε μία νέα τοπική αυτοδιοίκηση. Μία αυτοδιοίκηση που λίγες μόνο εβδομάδες μετά τις εκλογές μοιάζει να αίρεται και να μπαίνει πίσω από το "άρμα" αποφάσεων κεντρικών επιτροπών, κοινοβουλευτικών ομάδων και κομματικών γραμμών σε αναζήτηση ανώδυνων λύσεων όπως για παράδειγμα στο μείζον θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. 

Ως θεσμική αντιπολίτευση οφείλουμε να διαφυλάξουξε την υπερκομματική και ανεξάρτητη λειτουργία της δημοτικής αρχής, να στηρίξουμε κάθε θετική πρωτοβουλία, να προτείνουμε λύσεις και να κάνουμε εποικοδομητικό έλεγχο. Ως παράταξη, την επόμενη πενταετία θα συνθέσουμε, θα διευρύνουμε, θα αλλάξουμε όπου χρειάζεται, θα συνομιλήσουμε με υγιείς δυνάμεις και με τη νέα γενιά και μαζί με τους πολίτες θα χτίσουμε μία νέα πλειοψηφική δυναμική σε κάθε γειτονιά της πόλης. Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε...