Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ελ. Πλάτανος: Η «τελευτή» του βίου Διοίκηση

Ο δημοτικός σύμβουλος και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ελ. Πλάτανος, στο τεύχος Ιανουαρίου της εφημερίδας «Ορίζοντες Εμπιστευτικά», δημοσίευσε τo ακόλουθο σχόλιο: 

«Φίλοι και φίλες, Δημότες και δημότισσες. Βρισκόμαστε πεντέμιση μήνες πριν από τις Δημοτικές εκλογές (Μάϊος 2014) και η Δημοτική αρχή της «διοικητικής ανερπάρκειας» και «απραξίας» συνεχίζει τον «ολισθηρό» δρόμο μέχρι τα «τελευταία της», όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, «πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το ελάττωμα». 

Προσηλωμένη στον εσωτερικό της «σπαραγμό» το «παρεάκι» καλά κρατεί. Η «σκηνή» της «διοικητικής ανεπάρκειας» σε όλο της το μεγαλείο. Με «ψευτοδιλήμματα» και «ψευτοϋποχρεώσεις» αγοράζοντας χρόνο από το λιγοστό που τους έχει απομείνει συνεχίζει τα «τσαλιμάκια της» μέχρι την τελευταία της πνοή. Άκουσον!!! Άκουσον!!! Συνέβη και αυτό!!! Θέλησαν να επιστρέψουν σε «γνωστό» τους επιχειρηματία το ποσό των 6.600€ από τη διπλανή πόρτα της Κοινωφελούς Επιχείρησης παραβλέποντας βασικά πράγματα και υποχρεώσεις όπως: 


α) η παραλαβή του ακινήτου έγινε μετά από τους τρεις (3) μήνες του συμφωνηθέντος συμφωνητικού κατά παρέκλιση των συμφωνηθέντων. 

β) ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας χρωστούσε πολλαπλάσια ενοίκια στο Δήμο από άλλη επιχείρησή του. 

γ) Η οικονομική υπηρεσία παρ’ ότι γνώριζε το θέμα το παρέπεμψε ως «αθώα περιστερά» στην Κοινωφελή επιχείρηση για να προβεί στις απαραίτητες ενέργεις προκειμένου να επιστραφεί η εγγύηση. 

δ) Η διεύθυνση οικονομικών του Δήμου και η Δήμαρχος ενώ ήταν ενήμεροι από τη Νομική Υπηρεσία για την απόρριψη του αιτήματος το παραπέμψαν στην Κοινωφελή επιχείρηση. Ευτυχώς που το «άγρυπνο μάτι» τους πήρε είδηση και στάθηκε εμπόδιο χαλώντας το «προξενιό» της «σπάταλης αναίδειας» της «εν πολλαίς αμαρτίες» περιπεσούσας διοίκησης. 

Το ασπόνδυλο «μόρφωμα» της, μπορεί να πράξει τα χειρότερα!!! Ίσως οι Μάγοι της Ανατολής ακολουθώντας το φωτεινό αστέρι, με «εγρήγορση» να βάλουν εμπόδια στη μεθυσμένη πορεία του βυθισμένου σκάφους της, ανελκύοντάς το από το βυθό προς μια ελπιδοφόρα πορεία μέσα στο νέο χρόνο για το καλό της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος. Ευτυχισμένο και ελπιδοφόρο το Νέο έτος!»