Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

16 χρόνια ταλαιπωρίας με τη λαϊκή και οι υπεκφυγές της διοίκησης

Γράφει ο Γιάννης Τσιρέπας* 

Απόλυτα δίκαιο είναι το αίτημα κατοίκων της Νέας Χαλκηδόνας (τουλάχιστον) να εναλλάσσεται ανά εξάμηνο η λαϊκή αγορά της οδού «700 Θεσπιέων» που διεξάγεται κάθε Σάββατο (εδώ και πολλά χρόνια) στη Νέα Χαλκηδόνα. 

Εκτός όμως από το δίκαιο του αιτήματος υπάρχουν και αρκετοί άλλοι λόγοι για να υπάρξει επιμερισμός των βαρών που προκαλεί η «φιλοξενία» της λαϊκής: 

α) Ο δρόμος και τα πεζοδρόμια δεν καθαρίζονται επαρκώς μετά το πέρας της, με αποτέλεσμα να τον καθαρίζουν οι κάτοικοι της οδού, κάθε Σάββατο, 12 μήνες το χρόνο, για 16 χρόνια τουλάχιστον! 

β) Επανειλημμένες φθορές στις γύρω κατοικίες. 

γ) Φασαρία και ενόχληση από τα χαράματα (~ 5:00π.μ.) για τους περισσότερους που κατοικούν στον δρόμο αυτό. 

δ) Έντονο πρόβλημα παρκαρίσματος των αυτοκινήτων – θυμίζω ότι το Σάββατο είναι η ημέρα που και στο κοντινό σούπερ μάρκετ γίνεται το αδιαχώρητο. 

Η επιλογή του δρόμου στον οποίο θα μεταφερθεί η λαϊκή είναι κύρια ευθύνη και υποχρέωση της διοίκησης. Ούτε των κατοίκων, ούτε της Αντιπολίτευσης! Ας μην προσπαθούν κάποιοι να αποποιηθούν των ευθυνών και των υποχρεώσεών τους. 

Μόνον οι άνθρωποι της διοίκησης έχουν απ΄ ευθείας επαφή και πρόσβαση στις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, στην Περιφέρεια, στην Τροχαία, στις οργανώσεις πωλητών λαϊκών αγορών και σε κάθε άλλο εμπλεκόμενο. Οι διαβεβαιώσεις του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Νέας Χαλκηδόνας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας (καταγεγραμμένες και στα πρακτικά) ότι «…μόνο ΕΝΑΣ κάτοικος αντιδρά» στην παραμονή της λαϊκής στην «700 Θεσπιέων», ΔΕΝ ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα! 

Κάθε άλλο! Ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές διαμαρτυρίας! 

*Α' επιλαχών τοπικός σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας συνδυασμού "νέο - Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία"