Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Δυστυχώς… «μία από τα ίδια»!

 Γράφει ο Γιώργος Λαουτάρης*

Παρακολούθησα στις 24/9/2014 την πρώτη ουσιαστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας υπό τη νέα Διοίκηση που προήλθε από τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές. 

Σαν πολίτης, που έχω αποφασίσει συνειδητά να συμμετέχω στα κοινά δημοτικά δρώμενα, δεν σας κρύβω ότι προσήλθα στη συνεδρίαση με μεγάλες προσδοκίες. Μία νέα Δημοτική αρχή βρίσκεται στο τιμόνι Δήμου και μία αντιπολίτευση, αποτελούμενη από 6 συνδυασμούς, βρίσκεται στην άλλη όχθη. Περίμενα να δω δείγματα γραφής από όλους, για το καλό της πόλης μας και των πολιτών της. 

Αποκόμισα τα παρακάτω Συμπεράσματα: Εντυπωσιακή ήταν η αφωνία των νέων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι απαρτίζουν τον συνδυασμό της πλειοψηφίας. Το μόνο που ακούστηκε από τους περισσότερους κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ήταν η λέξη ΥΠΕΡ στις ψηφοφορίες τίποτε άλλο. Εντυπωσιακή η συνολική παρουσία των επικεφαλείς και των μελών των συνδυασμών της αντιπολίτευσης τόσο σε θέσεις, σε πολιτική συναίνεσης αλλά και λόγου. 

 Η απογοητευτική (!) ή/και αλαζονική (!) ή/και αδιάλλακτη (!) ή/και άπειρη (!) παρουσία του νέου Δημάρχου. Όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόσωπο του εκάστοτε Δημάρχου, σαν θεσμός, θα πρέπει να εμπνέει σεβασμό και κύρος. Στην περίπτωση μας όμως?????? 

Η ελλιπής διαχείριση της συζήτησης από τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου ο οποίος μάλλον δεν έχει κατανοήσει τον θεσμικό του ρόλο. Δεν θέλω να αναφερθώ στη παρουσίαση των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. 

Υπάρχουν τοπικές έντυπες και ηλεκτρονικές εφημερίδες που ο καθένας μας μπορεί να τις διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Απλά θέλω να αναφέρω ότι πήγα να παρακολουθήσω αυτή τη συνεδρίαση με πολλές προσδοκίες. 

Νέος Δήμαρχος σε ηλικία και πολιτικές απόψεις, νέα μέλη στα όργανα του Δήμου αλλά δυστυχώς “μία από τα ίδια” ή και χειρότερα σε πράξεις και αποτελεσματικότητα. Με μία δεύτερη, πιο καθαρή, σκέψη λέω πάλι να μην είμαι τόσο αυστηρός κριτής από την αρχή και να περιμένω λίγο. 

Μία ρήση όμως του λαού μας λέει ότι “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός” οπότε ας ευχηθούμε να μην έχουμε πάλι μία χαμένη θητεία Δημοτικής Αρχής στην πόλη μας.

 * Oικονομολόγους, τομ. Οικονομικών "νέο"