Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ συγκέντρωση από το συνδυασμό "νέο"!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ από πλευράς προσέλευσης κόσμου η τελευταία ανοιχτή συγκέντρωση του συνδυασμού «νέο»!

Εκατοντάδες συμπολίτες μας κατέκλεισαν τους χώρους έξω από το εκλογικό κέντρο της παράταξης και έστειλαν ηχηρό μήνυμα πολιτικής και ηλικιακής ανανέωσης σε όλη τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα! 

Παραθέτουμε τα σημαντικότερα αποσπάσματα από την ομιλία του αυριανού δημάρχου της πόλης μας Γιώργου Αράπογλου

 «Φίλες και φίλοι συμπολίτες σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά που είστε κοντά μας, μαζί μας στο “νέο”, στην Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας μια νέα δημοτική παράταξη που δημιουργήθηκε από πολλούς και αγκαλιάστηκε πολύ γρήγορα, από πολλούς περισσότερους. Στην παράταξη που μπορεί να οδηγήσει την πόλη μας στη θέση και στην κατάσταση που όλοι επιθυμούμε. Που μπορεί να καταφέρει όσα δεν κατάφεραν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις! Μια πορεία ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια… ως συζητήσεις και προβληματισμοί μεταξύ φίλων συμπολιτών! 

Η πορεία αυτή οδήγησε στη δημιουργία της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας, …της πρώτης πραγματικά συλλογικής και συμμετοχικής προσπάθειας στην πόλη μας,… της μόνης που και ο επικεφαλής της και οι αρχές της και οι στόχοι της επελέγησαν δημοκρατικά και με ψηφοφορία… Και η πορεία αυτή μας έφερε σήμερα στο σημείο… να διεκδικούμε με μεγάλες αξιώσεις τη διοίκηση του δήμου μαw. Παρά το γεγονός ότι… δεν έχουμε υποστήριξη αλλά ούτε και σχέση εξάρτησης… …με πολιτικά κόμματα, …τοπικές οργανώσεις, …πολιτικούς παράγοντες, …πρώην δημάρχους …ή την τοπική πολιτική οικογενειοκρατία! 

Ζούμε σε ένα από τα πιο όμορφα προάστια της Αθήνας με χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα που θα ζήλευαν πολλοί άλλοι δήμοι και όμως… αντί όλοι να είμαστε ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι… τα προβλήματα είναι αρκετά και σημαντικά… και τα παράπονα ατελείωτα. Είχα την ευκαιρία, τους τελευταίους μήνες να συναντήσω πολλούς συμπολίτες μας… σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας… να συνομιλήσω μαζί τους… να τους ακούσω και να με ακούσουν… να τους ενημερώσω και να ενημερωθώ αναλυτικά! Τι να πρωτοαναφέρω; Καθαριότητα: τραγική κατάσταση… Επιδείνωση της ποιότητας ή και ακύρωση των παρεχόμενων υπηρεσιών: π.χ. υπηρεσία πρασίνου, ψεκασμοί για κουνούπια, δημοτική συγκοινωνία! Μηδενική απορροφητικότητα ευρωπαϊκών προγραμμάτων… (εφημερίδα…) Όχι μόνο δεν δημιουργήθηκαν νέοι πόροι και πηγές εισοδημάτων αλλά ακυρώθηκαν και κάποια από αυτά που υπήρχαν: πχ. Κένταυρος… Απουσία δομών υποστήριξης ευπαθών ομάδων και ανέργων ή ελλιπή λειτουργία υπαρχόντων: π.χ. κοινωνικό παντοπωλείο, ακύρωση δημοτικών ιατρείων Ο ελλιπής δημοτικός φωτισμός και τα προβλήματα ασφάλειας Η δραματική κατάσταση του Άλσους μας… Ελλιπής χρηματοδότηση σχολικών επιτροπών – απουσία υποστήριξης τοπικών αθλητικών σωματείων και συλλόγων  Αλλά και ακόμα σοβαρότερα ζητήματα… Κάποιοι τα χαρακτηρίζουν σκάνδαλα… θέματα που προβληματίζουν έντονα ή και σοκάρουν την κοινή γνώμη της πόλης μας: 

• Πρωτομαγιά 2011 

• Κτίριο 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας 

Δεν ξεχνάμε τίποτα και κανέναν! Μην νομίσει κανείς ότι δεν γνωρίζουμε καλά το τι συνέβη στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια! Ούτε να πιστέψουν οι πρωταγωνιστές της χειρότερης περιόδου του δήμου μας ότι δεν θα αξιολογηθούν και δεν θα κριθούν... κρυπτόμενοι πίσω από μεταγραφές σε άλλες παρατάξεις ή άλλον επικεφαλής… 

Μην νομίζει κανείς από αυτούς που ρεζίλεψαν την πόλη μας και την έκαναν αρνητικό πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες, ότι θα τους χαριστούμε… Μαζί, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν... να συνεχίσει να οδηγεί την πόλη μας στον ίδιο κατηφορικό δρόμο!  

Ίσως για αυτό τον λόγο ακριβώς… το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε μία «λυσσαλέα» πολεμική από ανώνυμους ή επώνυμους, πολιτικούς ή δημοσιογραφίσκους, γνωστούς ή αγνώστους, η οποία ξεφεύγει τις περισσότερες φορές από τα επίπεδα του πολιτικού πολιτισμού και της ευπρέπειας. Άλλοι έγραψαν ότι το όνομά μου έπαιζε για το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και πιο πρόσφατα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ή της Νέας Δημοκρατίας. Κάθε εβδομάδα και άλλο κόμμα! 

Ενώ έχετε μπροστά σας, ίσως τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ υποψήφιος δήμαρχο της πόλης μας, στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο, που ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξα στέλεχος ή μέλος πολιτικού κόμματος ούτε έχω συμμετάσχει ΠΟΤΕ σε κάποια δημοτική παράταξη, στο παρελθόν!!! 

Άλλοι ψελλίζουν ότι πίσω από το «νέο» βρίσκεται ο πρ. δήμαρχος Π. Γρετζελιάς, ενώ αυτός συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Βάσως Αγαγιώτου. Άλλοι διαδίδουν ότι μας υποστηρίζει ο Χάρης Τομπούλογλου. όταν ο αδερφός του, Γιάννης Τομπούλογλου, η κουμπάρα του και όλοι όσοι υπέγραψαν στα τέλη Δεκεμβρίου τη - γνωστή στο πανελλήνιο - επιστολή υποστήριξης του Χάρη Τομπούλογλου, συμμετέχουν όλοι τους στο ψηφοδέλτιο Γεωργαμλή και τον στηρίζουν ξεκάθαρα! Ίσως έχουν φτάσει στα αυτιά σας και άλλες γελοιότητες… 

Όταν το «νέο» γεννιέται, το «παλιό» αντιστέκεται! Και προσπαθεί να το πνίξει, να πνίξει το «νέο», μήπως καταφέρει εκείνο, το «παλιό», να επιβιώσει. Θα τα καταφέρει; Θα του το επιτρέψουμε; Θα μείνουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν, σε όσα ταλαιπώρησαν το δήμο μας τα τελευταία χρόνια ή θα απαγκιστρωθούμε οριστικά και θα γυρίσουμε σελίδα… ξεκινώντας ένα «νέο» κεφάλαιο για την πόλη μας, πιο «καθαρό» (από κάθε πλευρά), πιο όμορφο και πιο ελπιδοφόρο; Μια από τα ίδια ή κάτι καινούριο; Παλιό ή νέο; Αυτό είναι το δίλλημα της ερχόμενης Κυριακής για την πόλη μας. Η απάντησή σας, η απάντησή μας θα δοθεί την ημέρα της κάλπης…  

Κάποιοι άλλοι παραπονιούνται για χτυπήματα, τάχα, κάτω από τη μέση… και κατηγορούν… 

Γιατί; Επειδή υπενθυμίζουμε την πραγματικότητα; Επειδή αναφέρουμε αληθινά και τεκμηριωμένα στοιχεία; Επειδή λέμε τα πράγματα με το όνομά τους; Εμείς είμαστε εδώ για να λέμε αλήθειες και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε… Όσο και αν ενοχλείται το παλιό κατεστημένο της πόλης που φαίνεται ότι είχε συνηθίσει διαφορετικά! Κάποιοι έχουν χάσει τη ψυχραιμία τους… Κάποιοι βρίσκονται σε πανικό… Εξαιτίας του «νέου». Εξαιτίας της υποδοχής και της αποδοχής που έχει το «νέο» από εσάς…Και της μεγάλης δυναμικής του! Αρκετά ταλαιπώρησαν αυτοί την πόλη μας… Τους αφήνουμε πίσω και προχωράμε. Την Κυριακή είτε το θέλουν είτε όχι… Γυρίζουμε σελίδα! Δεν μας ενδιαφέρει το τι θέλει ή το τι λέει ο κάθε τοπικός παράγοντας ή παραγοντίσκος… Μας ενδιαφέρει μόνο το τι λέτε και το τι θέλετε εσείς… 

Οι πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας! Και κανένας άλλος! Νομίζω ότι δεν χρειάζεται, να ασχοληθούμε περισσότερο με το παλιό!Μας ενδιαφέρει το νέο και το αύριο. Μας ενδιαφέρουν τα σοβαρά και τα σημαντικά. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαστε μια δημοτική αρχή για όλη την πόλη και για όλους τους κατοίκους.  

Κύριο μέλημά μας από την πρώτη ημέρα διοίκησης του δήμου, είναι να είμαστε δίπλα στον συμπολίτη μας που δοκιμάζεται. Δεσμευόμαστε να το πράξουμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο. Ο δήμαρχος είναι ο θεσμός εκείνος που μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη καλύτερα από κάθε άλλο. ΔΕΝ θα ζητήσουμε "χρόνο προσαρμογής" ή περίοδο ανοχής. Έχουμε τους αξιόλογους έμπειρους συνεργάτες που χρειαζόμαστε και έχουμε μάθει να δουλεύουμε σκληρά από τα φοιτητικά μας κιόλας χρόνια...   

Το «νέο» αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλα όσα προανέφερα. Έχουμε όραμα! Οραματιζόμαστε μια πόλη σύγχρονη, όμορφη, καθαρή με υγιή οικονομικά, ανθρώπινες γειτονιές, περισσότερο «πράσινο», που συγχρόνως θα σέβεται τους κατοίκους της, τον πολιτισμό και την παράδοσή της, που θα υποστηρίζει τις ευπαθείς ομάδες και στην οποία θα μπορούμε να ζούμε όλοι με ηρεμία και ασφάλεια. Έχουμε στρατηγική! Η στρατηγική για την προσέγγιση του οράματός μας στηρίζεται σε αξίες και αρχές: Και τέλος... δεσμευόμαστε, και είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και να δουλέψουμε σκληρά! 

Στο έντυπο με τις ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ προς εσάς, που έχει ήδη κυκλοφορήσει σε πάνω από 20.000 αντίτυπα, είναι στη διάθεση όλων σας για το διαβάσετε και να το αξιολογήσετε. Δεν θα σας κουράσω αναπαράγοντας όλες τις δεσμεύσεις μας . Υπενθυμίζω με τίτλους τα πιο σημαντικά σημεία: Από τις πρώτες μέρες… 

✓ Εξασφαλίζουμε την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη οργάνωση του μηχανισμού είσπραξης εσόδων του Δήμου. 

 ✓ Αξιοποιούμε την ακίνητη περιουσία για έσοδα και νέες εγκαταστάσεις. Τα έσοδα του Δήμου μπορούν να αυξηθούν, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις ή χαράτσια στους δημότες! 

 ✓ Βελτιώνουμε δραστικά την καθαριότητα. 

✓ Συντηρούμε και επαναλειτουργούμε τη δημοτική συγκοινωνία.  

✓ Ενισχύουμε τις υπάρχουσες δομές κοινωνικής υποστήριξης. 

✓ Υποστηρίζουμε τις οργανωμένες εθελοντικές ομάδες. 

✓ Επιδιώκουμε την άμεση ανέγερση σε ιδιόκτητο οικόπεδο, στέγης για άτομα με αναπηρία, ΑΜΕΑ. 

✓ Συντηρούμε και αναβαθμίζουμε ποιοτικά το υπάρχον πράσινο και βελτιώνουμε το δημοτικό φωτισμό! 

 ✓ Αναζητούμε τρόπους αύξησης της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών 

✓ Υποστηρίζουμε και δημιουργούμε συμβουλευτική υπηρεσία για τους ανέργους. 

 ✓ Έχουμε ολοκληρωμένη και εγκεκριμένη μελέτη διάσωσης του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας. 

✓ Στηρίζουμε την κατασκευή νέου γηπέδου για της ΑΕΚ με σεβασμό των περιβαλλοντικών όρων και της σχετικής νομοθεσίας και διεκδικούμε ανταποδοτικό πρόγραμμα παράπλευρων έργων και δράσεων. 

✓ Και δεσμευόμαστε ότι ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι θα διαθέτουν καθημερινά, υποχρεωτικά αξιόλογο μέρος του χρόνου τους, εκτός δημαρχείου, στις γειτονιές του δήμου μας, στην περιφέρειά, κοντά στους υπαλλήλους και στους εργάτες που δουλεύουν έξω, κοντά στους κατοίκους και στα προβλήματα… Μας αξίζει κάτι καλύτερο., 

Μαζί με εσάς, μαζί με όλους τους συμπολίτες μας μαζί με τους αξιόλογους υποψήφιους συμβούλους μας, τους οποίους θα ήθελα να καλέσω τώρα κοντά μου. Είναι όλοι τους εκλεκτοί συμπολίτες μας, κάποιοι έμπειροι και αποδεδειγμένα ικανοί …άλλοι νέοι (πολιτικά ή ηλικιακά), άφθαρτοι, και με όρεξη για δουλειά. 

Είμαι πεπεισμένος ότι η πόλη μας μπορεί να πάει καλύτερα! Θα κλείσω παραφράζοντας ελαφρά τον 16ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Αβραάμ Λίνκολν: «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα …και μπορεί να κάνει (προσθέτω) μεγαλύτερη ζημιά! Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου… Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας»! 

Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι μπορούμε καλύτερα! 

Ήρθε η ώρα του νέου, του διαφορετικού, του καινούριου, του καλύτερου… Ήρθε η ώρα των αξιόλογων έμπειρων και των άφθαρτων νέων... Ήρθε η ώρα της δικής μας παράταξης... 

Με το “νέο” και μαζί, μπορούμε καλύτερα Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, για την αγάπη σας και την στήριξή σας. Μην ξεχάσατε ποτέ ένα πράγμα. 

Είμαστε εδώ για να ενώσουμε πραγματικά την πόλη μας. Μακριά από κομματικές ταμπέλες, μακριά από ιδεοληψίες και κόντρες κενές περιεχομένου. Από την επομένη των εκλογών ΌΛΟΙ οι Φιλαδελφειώτες και οι ΌΛΟΙ Χαλκηδονιώτες, θα ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ από κοινού, με μοναδικό μας στόχο να ξαναδούμε την πόλη μας όπως την αγαπήσαμε και όπως την ονειρευόμαστε. Όπως τη θέλουμε εμείς και τα παιδιά μας. 

Για μια πραγματικά Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα όπως μας αξίζει… Με το «νέο»!