Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Απολογισμός Α' εξαμήνου...

Γράφει ο Λευτέρης Πλάτανος*

Έχουν περάσει 6 μήνες και η «διοικητική ανεπάρκεια» διατηρείται. Τα λόγια τα «παχιά» τα έχουν πνίξει η «εγκατάλειψη» και η «αδιαφορία». 

Το κυλικείο του νεκροταφείου παραμένει κλειστό, ο Κένταυρος ρημάζει, το Ηρώδειο πάρκο περιφραγμένο, συνεχίζουν να αποτελούν πηγές διαφυγόντων εσόδων (τουλάχιστον 30.000€/μήνα). Τα σκουπίδια βουνά. Η συγκρουσιακή τακτική μοιάζει να αποτελεί τη στρατηγική της νέας διοίκησης. 

Οι «ημέτεροι» αυξάνονται και πληθύνονται; Από τη Λιβαδειά έως το Διοικητικής Μεταρρύθμισης; Οι απ” ευθείας αναθέσεις «βούτυρο στο ψωμί» τους. 

 Οι «παλινωδίες» δίνουν και παίρνουν. Η μέθοδος leasing και πάλι στο προσκήνιο: 328.115,88€ (νέο δάνειο στις πλάτες των δημοτών, με απόφαση δημάρχου); Ο Παιδικός Σταθμός στη Ν. Χαλκηδόνα παραμένει σε «ακατασκευαστική εκκρεμότητα». 

Ο εργολάβος λύνει την σύμβαση με τη συγκατάθεση των υπευθύνων, αφού πάρει τις 160.000€, μήπως για να προχωρήσει σε νέα «μελετοκατασκευή»; Το βαγόνι του τρένου στη Ν. Χαλκηδόνα μετά την «πυρπόλησή» του παραμένει «κουφάρι». Τα συντριβάνια έχουν μετατραπεί σε «χωματερές». 

Με το που θα “ρθει η άνοιξη, τα πράγματα πιστεύω να καλυτερεύσουν, να φύγει η «βαρυχειμωνιά» του Α” εξαμήνου και να βελτιωθούν. Διαφορετικά, θα φτάσει ο Αύγουστος και οι μύγες θα παχύνουν. Και πάλι από την αρχή για νέο ξεκίνημα…

* Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού "νέο - Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία",
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου