Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Το «νέο» στην ενημέρωση της ΑΕΚ για την υπογειοποίηση


Το "νέο" παραβρέθηκε στην εκδήλωση ενημέρωσης που διοργάνωσε η ΑΕΚ για την υπογειοποίηση και τα συνοδευτικά έργα. Τη δημοτική μας παράταξή εκπροσώπησαν ο επικεφαλής μας, Γιώργος Αράπογλου και ο δημοτικός μας σύμβουλος και Γραμματέας Δ.Σ. Λευτέρης Πλάτανος.

Στον Γιώργο Αράπογλου δόθηκε ο λόγος, οπότε και τόνισε:


«Αν και ΑΕΚτζής, δεν θέλω να μιλήσω σαν ΑΕΚτζής. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς ΑΕΚτζής που να μην θέλει το γήπεδο. Θα μιλήσω σαν Νεο-Φιλαδελφιώτης – Νεο-Χαλκηδονιώτης. Θέλω να ευχαριστήσω πρώτα απ όλα τον πρόεδρο της Δικέφαλος κ. Ν. Στράτο, τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, τον πρόεδρο της ΠΑΕ και τους ειδικούς, τον κ. Ζέκο και τον κ. Ανδριόπουλο, γιατί μας αφιέρωσαν σήμερα τον χρόνο τους και μας έδωσαν την ευκαιρία να «διαλύσουμε» πάρα πολλούς από τους μύθους και τις αρνήσεις που ακούγαμε για το έργο αυτό. Η παράταξη μου είναι προφανώς υπέρ της υπογειοποίησης! Είμαστε γενικά υπέρ των πεζοδρομήσεων, δίνουν χώρο στον κόσμο... να περπατάει, να αθλείται, να χαίρεται την πόλη του. Είμαστε ακόμα περισσότερο υπέρ, όταν μια πεζοδρόμηση συνοδεύεται από υπογειοποιήσεις! Είμαστε υπέρ των πεζοδρομήσεων ακόμα κι αν «κόβουν» έναν δρόμο, πόσω μάλλον όταν εδώ δεν κόβεται ο δρόμος αλλά υπογειοποιείται, συνεχίζεται η ροή των οχημάτων και κερδίζουμε και πεζοδρόμους.


Και φυσικά είμαστε υπέρ του γηπέδου! Όχι μόνο ως ΑΕΚτζήδες, όχι μόνο επειδή είναι ένα πολύ μεγάλο και όμορφο έργο όπως παρουσιάστηκε, αλλά κυρίως ως μια αφορμή για να μπορέσει η πόλη μας να βελτιωθεί και να αντιμετωπίσει πολλά από τα προβλήματά της - όπως αυτά που ακούστηκαν μαζί με τον καημό των συμπολιτών μας που τα μοιράστηκαν μαζί μας. Νομίζω ότι ένα τέτοιο μεγάλο έργο σε περίοδο οικονομικής δυσπραγίας, αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για μια πόλη, ώστε να αντιμετωπίσει κάποια από τα προβλήματα της! Να βελτιωθεί και να κερδίσει κάτι επιπλέον. Δεν θέλω να πολιτικολογήσω και γι αυτό δεν θα μιλήσω για συγκεκριμένα πράγματα που θα μπορούσαμε να κερδίσουμε από το γήπεδο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους διοργανωτές της συζήτησης γιατί μας έδωσαν την ευκαιρία να έχουμε μια συζήτηση ψύχραιμη, ήρεμη, να ακουστούν απορίες και προτάσεις όπως δυστυχώς - και με κάθε σεβασμό στον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου - και χωρίς ευθύνη της αντιπολίτευσης, συνήθως δεν έχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Νομίζω ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτό το έργο που γίνεται (και θα γίνει!) ως μια αφορμή για να βελτιωθεί η πόλη! Και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο πράγματα: με ψύχραιμες συζητήσεις (όπως η σημερινή) και με ενωτική διάθεση! Θέλω να καλέσω όλους: την ΑΕΚ που έχει δείξει τη διάθεσή της για διάλογο, εμάς την αντιπολίτευση που έχουμε επίσης δείξει τη διάθεση μας και τη Δημοτική Αρχή - που δεν φαίνεται να τον επιδιώκει - όλοι μαζί, να προχωρήσουμε με αυτό το μεγάλο έργο προς όφελος των ΑΕΚτζήδων και των Φιλαδελφειωτών!

Ένα έργο - μεγάλη αφορμή για να γίνει η πόλη μας καλύτερη!»